Πως να ψάχνετε αεροπορικά εισιτήρια και να βρίσκετε τις προσφορές!

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι από τα «αντικείμενα» που οι χρήστες ψάχνουν μανιωδώς να βρούνε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Όσο πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια βρούνε οι ταξιδιώτες, τόσο περισσότερα χρήματα θα εξοικονομηθούν για το ταξίδι!

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια – αυτό που μετράει πάνω απ’όλα είναι να γνωρίζετε που να ψάξετε καθώς και πότε να ψάξετε!

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια αλλάζουν συνέχεια καθώς εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως την ζήτηση του δρομολογίου, τις συνθήκες που επικρατούν, την εποχικότητα, κ.α.

Για παράδειγμα μια πτήση Αθήνα – Σαντορίνη έχει πολύ πιο ακριβά αεροπορικά εισιτήρια το καλοκαίρι ενώ το χειμώνα το ίδιο δρομολόγιο μπορεί να κοστίζει ακόμα και το 1/10 της καλοκαιρινής τιμής!

Πάμε να δούμε όμως μερικές συμβουλές για να βρίσκετε πάντα τις πιο χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισητήρια!

 

  • Κάντε σωστή αναζήτηση!

Η σωστή αναζήτηση όταν ψάχνετε για αεροπορικά εισιτήρια, είναι αναγκαία. Δεν φτάνει να αναζητήσετε μόνο σε περισσότερες αεροπορικές εταιρείες – θα πρέπει να αναζητήσετε και σε διαφορετικές πηγές καθώς και σε διαφορετικά ταξιδιωτικά γραφεία!

Το ίδιο δρομολόγιο μπορεί να προσφέρεται σε διαφορετικές τιμές, ανάλογα το πρακτορείο.

Κάθε ταξιδιωτικό γραφείο ρυθμίζει από μόνο του τα περιθώρια κέρδους που θέλει να έχει, οπότε και προσαρμόζει τις τιμές χονδρικής που παίρνει από τις αεροπορικές εταιρείες.

Η σωστή αναζήτηση προϋποθέτει να «ψάξετε» για αεροπορικά εισιτήρια σε ιστοσελίδες που έχουν στη βάση τους όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι θα έχετε πάντα τις καλύτερες τιμές στην οθόνη σας!

 

  • Αναζητήστε σε αρκετές ιστοσελίδες!

Κάντε μια εκτεταμένη αναζήτηση σε αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια. Τέτοιες ιστοσελίδες – που συγκρίνουν τιμές – είναι το Google Flights (μια υπηρεσία της Google) καθώς και η Skyscanner – μια online υπηρεσία που συγκρίνει τιμές από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία!

 

  • Να είστε ευέλικτοι στις ημερομηνίες σας

Να είστε αρκετά ευέλικτοι στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας, ειδικά αν δεν επίγει να είστε στον προορισμό σας συγκεκριμένες ημερομηνίες!

Αν μπορείτε να αλλάξετε το ταξίδι σας 2-3 ημέρες, τότε είναι πολύ πιθανόν να βρείτε πιο χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια που αναζητάτε.

Αν πάλι δεν μπορείτε να αλλάξετε ούτε μέρα, τότε θα αναγκαστείτε να πληρώσετε ό,τι κόστος βγάλει η αεροπορική εταιρεία.

 

  • Μαζέψτε μίλια!

Αν ταξιδεύετε συχνά με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, τότε μπορείτε να μαζεύετε μίλια ώστε να έχετε μελλοντικές εκπτώσεις από την εταιρεία!

Όσο περισσότερο ταξιδεύετε, τόσα περισσότερα μίλια μαζεύετε που μετατρέπονται σε μελλοντικές εκπτώσεις στα ταξίδια σας.

 

  • Αναζητήστε σε Ελληνικές ιστοσελίδες!

Οι Ελληνικές ιστοσελίδες τις περισσότερες φορές προσφέρουν χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια εντός Ελλάδας, σε σχέση με ιστοσελίδες εξωτερικού όπως η Cheapoair.com.

Για παράδειγμα η ιστοσελίδα Travelo.gr 9 στις 10 αναζητήσεις είναι αρκετά φθηνότερη από την αντίστοιχη της Esky.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι μια Ελληνική ιστοσελίδα θα εμφανίσει αρκετά χαμηλότερες τιμές για προορισμούς εντός της χώρας μας σε σχέση με μια ιστοσελίδα εξωτερικού.

 

  • Πληρώστε μέσω κάρτας

Τα αεροπορικά εισιτήρια που πληρώνονται απευθείας μέσω κάρτας και όχι μέσω τραπεζικής κατάθεσης, συνήθως περιλαμβάνουν κάποια έκπτωση (ή όσα πληρώνονται μέσω κατάθεσης έχουν εξτρά επιβάρυνση).

Αυτό συμβαίνει καθώς τις αεροπορικές εταιρείες τις συμφέρει να εξοφλείται άμεσα η συναλλαγή μέσω κάρτας και όχι να περιμένουν 1-2 ημέρες για να πληρώσετε τα εισιτήρια – με κίνδυνο να μην πληρωθούν και η αεροπορική να έχει άδεια καθίσματα.

 

  • Μην κλείνετε εισιτήρια τηλεφωνικώς ή σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο

Όταν κλείνετε αεροπορικά εισιτήρια τηλεφωνικώς, τότε υπάρχει εξτρά χρέωση για χρήση υπηρεσίας (συνήθως 20-30€).

Το ίδιο συμβαίνει κι αν κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια σε ταξιδιωτικό γραφείο επί τόπου – όχι δηλαδή online.

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι πάντα να κλείνετε τα αεροπορικά σας εισιτήριαonlineκαι να πληρώνετε με κάρτα – έτσι θα έχετε την χαμηλότερη δυνατή τιμή!

 

  • Αναζητήστε online εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά

Υπάρχουν αρκετά εργαλεία τόσο από τα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από τις αεροπορικές εταιρείες, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια σε ορίζοντα κάποιων ημερών ή μηνών.

Για παράδειγμα το Aegean low fare calendar προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε τους διαθέσιμους ναύλους για έναν προορισμό για έως και 11 μήνες μετά – έτσι μπορείτε να δείτε επί τόπου τις τιμές και να κάνετε την κράτησή σας σε μια αρκετά συμφέρουσα τιμή!

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές του TravelForall και θα βρείτε σίγουρα χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια που αναζητάτε!